MŰVÉSZETTERÁPIÁS CSOPORT

Belső lépés támogató csoportban!


Aktuális csoportjaink

Jelenleg nem indul új csoportunk. Iratkozz fel a hírlevelünkre és kövesd a facebook oldalunkat, hogy ne maradj le az eseményeinkről!


Hogyan működik a művészetterápiás csoport?

Komplex művészetterápiás végzettségünk  a zene-, a mozgás-, a képzőművészet, a dráma- és az irodalomterápiás művészetterápiás irányok és technikák alkalmazását is lehetővé teszi számunkra. Tematikus önismereti csoportjainkon főleg a képzőművészet (pl. festés, montázs/kollázs készítés, formázás), az irodalom (pl. versek, novellák) és a mozgás területéről merítünk alkotásközpontú vagy műbefogadó gyakorlatokat. Ezekből és  a vezetett relaxációból áll össze a  csoportfoglalkozásaink eszköztára és módszertani alapja.

A csoporttagok időnként a művek befogadójaként, máskor aktív alkotóként vesznek részt a művészetterápiás csoportfoglalkozásainkon. 

Módszerünk feldolgozásközpontú, vagyis a foglalkozás nagyobb hányada az alkotásokhoz kapcsolódó fantáziák, érzések, gondolatok megbeszélése, és csak kisebb része maga az aktív alkotás és kreatív önkifejező folyamat. Az elkészített vagy felhasznált műveken, alkotásokon keresztül figyeljük meg és értelmezzük a csoporttagok gondolati-érzelmi világát és működését. A produktumok ebben a csoportos lélektani térben elsősorban eszközei a belső - akár tudattalan - világunk megnyilatkozásának, éppen ezért nem az esztétikum, hanem a személyes üzenet és jelentés válik hangsúlyossá.

Hisszük, hogy maga a kreatív tevékenység önmagában is felszabadító és gyógyító erejű hatás lehet, azonban nagyobb terápiás hozadéka van az ezekben rejlő  tudatos és tudattalan lelki tartalmak felszínre hozatalának és felismerésének. Éppen ezért az általunk kínált művészetterápiát ajánljuk azoknak is, akik szívesen alkotnak, és azoknak is, akikhez ez kevésbé áll közel, és inkább az interaktív feldolgozást ("beszélgetést") részesítik előnyben a belső lépések megtételéhez. Csoportjainkon való részvételhez nem szükséges semmilyen művészeti készség vagy tudás!

A művészetterápiás csoportjaink ideális létszáma 5-12 fő.


Árlista

Részvételi díj (fő/óra)

3 órás, művészetterápiás csoportalkalmaink esetén

2 000 Ft

Részvételi díj páros csoportvezetéssel (fő/óra)

3 órás, művészetterápiás csoportalkalmaink esetén

3 000 Ft

Intézmények, cégek és civil szervezetek részére lehetőség van művészetterápiás csoportfolyamat és workshop megrendelésére egyedi igények alapján. 

Az árváltozás jogát fenntartjuk.


Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ha szeretnél értesülni az induló csoportjainkról és a legújabb cikkeinkről, akkor add meg az e-mail címedet, amin értesíthetünk!

Készítsd el weboldaladat ingyen!